יום שני, 16 ביוני 2014

פוקצ'ת קמח שקדים





לפעמים אני מיואשת..מחפשת משהו מהיר הכנה וטעים שיהיה קצת שונה..
זה לא פשוט לאלתר עם כל כך הרבה מגבלות.
אבל אני מרגישה שהאתגר גורם לי להיות יותר ויותר יצירתית.

היום הכנתי פוקצ'ת צ'יק צ'אק על מחבת!! כן ועוד מקמח שקדים!! ועוד מתאימה לדיאטת הפחמימות הספציפיות.
אז הנה פתרון למי שלא אוכל גלוטן .

אז חסרונות.. מתפרק בקלות אבל אפשרי לשלוט בה.
יתרונות..טעים מאוד!!

בקערה ערבבתי כוס קמח שקדים
שן שום אחת
מעט מלח (כרבע כפית או פחות)
ביצה אחת כף שמן זית
לערבב היטב לתערובת רכה עיסתית...אם לא מרגיש כך ניתן להוסיף כף/שתיים של מים .

במחבת בינונית עדיף טפלון לשים כשתי כפות שמן זית ולחמם מעט.
לשפוך את העיסה לתוך המחבת ולהחליק עם כף את הכל למשטח.

לבשל על אש נמוכה (בכירה הגדולה) כ 8 דקות




לטבעוניים:
קמח השקדים יוחלף בקמח שמרים, ולהוריד את הביצה


בינתיים להכין את התוספת שמעל.

3-4 פטריות בינוניות מכל סוג (אני השתמשתי בשמפיניון) פרוסים
3 בצלצלי שאלוט קלופים ופרוסים ל4/ 6 פלחים
בשמן זית לטגן קלות את הבצל על אש בינונית
לאחר הזהבה להוסיף את הפטריות
ולבשל עוד 5 דקות או עד לריכוך הפטריות.(למי שאוהב ניתן להפחית בזמן ולהשאיר את הפטריות קשות מעט)
להוסיף פלפל גרוס ומלח גס

חוזרים לפוקצ'ה...
עם תרווד להרים מעט את הפוקצ'ה ולבדוק אם הזהיב מעט .
במידה שכן בזהירות להפוך את הפוקצ'ה.
אחרי 5 דקות להוציא לצלחת, לשפוך מעל את התוספת..
ובתיאבון!




פשוט מהיר וקל.

תודה שהייתם כאן!
רויטל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה