יום חמישי, 8 באוקטובר 2015

מרק עדשים כתומות כרובית וגזר






את המרק הזה הכנתי למי שלא רוצה או לא אוהב את הטעם של קרם הקוקוס..
מה שעוזר להקרים את המרק היא הכרובית..
ובנוסף מסתתרים שם ירקות שילדים לא רואים :)

מה צריך?
1 כוס עדשים כתומות (לשטוף היטב)
חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנים
1 גזר גדול חתוך לפרוסות
1 עגבנייה קטנה חתוכה לקוביות
בצל בינוני קצוץ
שן שום
חופן כוסברה
תבלינים:
כף קארי, מלח ופלפל, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, חצי כפית חוואיג' למרק(לא חייב)

מה עושים?
את הבצל עם מעט שמן ענבים להזהיב.
להוסיף את הכל חוץ מהכוסברה לסיר ולערבב למספר דקות.
להוסיף כ 5 כוסות מים ואת הכוסברה.
על אש נמוכה כשלושת רבעי שעה עד שעה לבשל .

לאחר שהכל מתרכך, להכניס לבלנדר או במערבל ידני לטחון למרקם חלק.
לתקן טעמים לאחר הטחינה.

בתיאבון!!



אין תגובות:

פרסום תגובה