יום חמישי, 15 באוקטובר 2015

פינוק חציל ושומר ביין


את המתכון הזה אלתרתי לאחר שראיתי ברשת משהו דומה אך אחר..
התחשק לי לשלב דברים שאני אוהבת..
מה צריך?
5-6 בצלצלי שאלוט שלמים מקולפים
חציל אחד בינוני, פרוס לפרוסות בעובי של כ 1.5 - 2 ס"מ (מומלץ בלי הקליפה)
סלסילת קטנה של פטריות יער או 5-6 פטריות שמפיניון, חתוכים גס.
2 שיני שום כתושות
2 יחידות שומר חתוכים לארבע
כרבע כוס שמן זית
2-3 ענפי קורנית
כוס יין אדום (לדפ"מ ניתן להחליף לתירוש ואז להפחית כף סילאן)
2 כפות סילאן
קמצוץ קינמון
מלח ופלפל


מה עושים?
מחממים תנור 180 מעלות.

מערבבים את שמן הזית עם הקורנית ושן אחת של שום ואז מורחים על השומר והחצילים ומניחים בצד.
במחבת פסים צולים את החציל והשומר עד להשחמה מכל הכיוונים.

במחבת שמים את הבצלצלים עם מעט שמן זית ומשחימים
מוסיפים את הפטריות ומערבבים קלות
עכשיו מוסיפים את הסילאן, היין והשום שנותר והקינמון, מלח ופלפל.
מערבבים היטב ומצמצמים מעט .
טועמים ומתקנים טעמים.

בתבנית מניחים את החציל בצד אחד והשומר בצד שני (כמו בתמונה)
את הרוטב שהכנו עם הפטריות וכל המרכיבים שופכים מעל החציל בלבד.
הנוזל נספג גם בשומר.
מכניסים לכ 15 דקות בתנור.

בתיאבון!
תודה שהייתם!




אין תגובות:

פרסום תגובה