יום שני, 15 ביוני 2015

פאי כוסמין טבעוני




כבר אמרתי שאני אוהבת בצקים? :)

אז פאי מבצק כוסמין הוא הניסוי השני , הבצק יצא מעולה והוא אפילו פשוט להכנה.
לגבי המילוי, אפשר לשנות לפי הטעם שלכם והצורך יש ברשת מילויים מגוונים.

הבצק:
2 כוסות קמח כוסמין (ועוד קצת ליציבות הבצק)
קופסא קטנה של רסק תפוחים טבעי ללא סוכר (113 גרם)
או אם תבחרו לרסק תפוח רגיל.
את אותה קופסא אני ממלאה עד 3/4 בקרם קוקוס או שמנת אלפרו מסויה/אורז.
2 כפיות מלח

למילוי:
חבילת תרד
4-5 פטריות שמפניון גדולות
1 תפוח אדמה גדול מבושל
בצל אחד קצוץ
1/2 חבילה של טופו רך או גבינה טבעונית אחרת לבחירה (כחצי כוס)
1/2קופסא של שמנת אלפרו טבעונית
חצי כפית מוסקט
שן שום כתושה
מלח ופלפל
ניתן להוסיף כף של קמח תפו"א, או קמח עדשים לאחד את המילוי.


בצק: 
ללוש את חומרי הבצק ידני עד שנוצר בצק אחיד ורך אך לא דביק
אם יש צורך ניתן להוסיף מעט קמח כוסמין.
לשים במנוחה בזמן שמכינים את המילוי.

מילוי:
במחבת לא נדבקת, לטגן קלות את הבצל הקצוץ במעט שמן עד לשקיפות.
להוסיף את השום ולערבב,
לשים את התרד כולו במחבת ולכסות למספר דקות, מידי פעם לערבב.
לקצוץ את הפטריות
את התרד להוציא לקערה ובאותה מחבת לשים ת הפטריות ולערבב.
להוסיף את השמנת, ושאר החומרים ולערבב מספר דקות.

למעוך את תפוח האדמה לפירה ולהוסיף יחד את כל מרכיבי המילוי לקערה.
לשפר טעמים.

את הבצק לרדד על משטח מקומח.
שימו לב הוא גמיש ורך אך נקרע בקלות. היו עדינים.
בכלי לפאי מניחים בעדינות את הבצק כך שחלקים מהבצק יגלשו החוצה.
עם מזלג מחוררים קלות את התחתית.
שמים את המילוי ואת שארית הבצק שבחוץ לקפל לכיסוי חלק מהמלית.

לאפות בתנור 180 מעלות עד להשכמה.. כ 30 דקות.
בתיאבון!

תודה שהייתם,
רויטל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה