יום חמישי, 18 בדצמבר 2014

שווארמה סויה עם שעועית ירוקה





את הנתחים של הסויה גיליתי מזמן ובפעם הראשונה שניסיתי רציתי להבין במה מדובר.
מהר מאוד הבנתי שאני חייבת לתבל אותם ממש טוב אם אני רוצה ליהנות מהם.
בתור מי שמגיעה ממטבח מזרחי, האוכל תמיד מתובל מאוד ולכן ניסיתי להגיע לסגנון האהוב עלי.
אתם כמובן מוזמנים להמעיט בתבלינים ..זו הסיבה שאני לא כותבת כמויות.

אז מה צריך?
2 כוסות נתחי שווארמה יבשים
כוס וחצי/שניים שעועית ירוקה
בצל אחד חתוך לרצועות
מעט שמן צמחי וכף מים.
תבלינים:
2 שיני שום, אבקת מרק כמו עוף( 2 כפיות), מלח, פלפל, כמון, סומק, כורכום, פפריקה אדומה, צילי גרוס, קארי.

נתחי הסויה:
מרתיחה סיר מים
מוסיפה את החתיכות סויה עם כפית מלאה אבקת מרק.
לאחר כ 15 דקות מוציאה למסננת ולוחצת עם מועך פירה להורדת שאריות נוזלים.

מטגנת את הבצל במעט שמן צמחי (אני משתמשת בקנולה וזית יחד)
לבינתיים: מעבירים את הסויה לקערה ושמים עליה את כל התבלינים ומערבבים.(כולל כפית אבקת מרק שנותרה).

כשהבצל זהוב מוסיפים את הסויה ומערבבים היטב.
משאירים על אש נמוכה כחמש דקות.
מוסיפים את השעועית הירוקה וכף מים.
מגבירים את האש ומערבבים 2-3 דקות.
בשלב הזה מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל כ 10 דקות.

יוצא מעולה!!
טיפ: לא לחשוש מתבלינים.. יאמי :)
להגיש עם אורז לבן.

תודה שהייתם,
רויטל.

2 תגובות:

  1. היי רויטל
    ניתן להשתמש בשבבי סויה יבשים במקום בשווארמה יבשה?

    השבמחק
  2. היי רויטל
    ניתן להשתמש בשבבי סויה יבשים במקום בשווארמה יבשה?

    השבמחק