יום שני, 15 ביוני 2015

קציצות עדשים ובטטה טבעוני






את הקציצות האלה הכנתי בגלל שנשאר לי כוס של עדשים כתומות שהנבטתי.
כמובן שלא חייבים להנביט אבל זה מקפיץ את הערך של העדשים.
הכי קל להנביט את העדשים הכתומות.
פשוט משרים כשעתיים.
מעבירים לכלי בלי נוזל ומכסים עם מגבת. אחרי כה שעות כבר תראו את הנבטים.
אם נשאר לכם אפשר לשים במקרר והם ממשיכים לנבוט גם שם.

ראיתי גרסה לא טבעונית ברשת וטענתי אותה.

מה צריך?
בטטה אחת לא גדולה לחתוך ולבשל במים
כוס עדשים כתומות (עדיף מונבטות)
1 בצל בינוני
2 כפות שיבולת שועל טחונה (אני קונה אותה ככה בשקית)
1 כף זרעי פשתן טחונים
1 כף קמח עדשים כתומות
שן שום
מלח ופלפל
מעט בהרט, אבקת בצל או כל טעם שאתם מעדיפים.


כשהבטטה כבר רכה להוסיף את העדשים למים לעוד כ 5 דקות.
במידה שלא הנבטתם אז לבשל יחד את שניהם מההתחלה.
לסנן ולשים בקערה.
לטגן בצל להזהבה. אני אוהבת את שלי שחום יותר. ולהוסיף אותו ללא השמן לקערה
למעוך עם מזלג בקערה את הכל יחד.
להוסיף את כל שאר המרכיבים.

עם ידיים משומנות קלות (פשוט לשם בצלוחית מעט שמן ולמרוח על היד בכל קציצה)
ליצור קציצות ולהניח על נייר אפיה.
בחום 180 מעלות כחצי שעה.
להקפיד להפוך במהלך האפיה.
בתיאבון!!

תודה שהייתם!
רויטל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה