יום שלישי, 16 ביוני 2015

דים סאם מקמח כוסמין





יש לי חיבה גדולה לאוכל אסייתי
בכל צורה בכל סגנון .. העיקר שיגיע מהמזרח :)

דים סם הוא אחד החביבים בעיני.
והרגשתי שאני חייבת לנסות להכין אותו מקמח כוסמין כי לא מצאתי כזה ברשת..
אז בשבילכם אני עורכת נסויים והאמת הופתעתי כמה חביב יצא!!
ואפילו חנכתי את כלי האידוי מבמבוק.


לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כף אגבה
2 כפות שמן ענבים
1/2 כפית מלח
3/4 קופסת רסק תפוחים קטנה.. (כ 90 גרם)
2 כפות מים

למלית:
חצי כרוב קטן קצוץ
גזר אחד מגורד
בצל אחד קצוץ
כפית אגבה
מעט ג'ינג'ר
3 כפות סויה
מלח ופלפל

הכנת הבצק:
את כל החומרים חוץ מהמים לשים בקערה,
במידה ויש צורך להוסיף את המים.
הבצק צריך להיות רק וגמיש אך לא דביק.

ליצור ממנו גליל ולעטוף בניילון נצמד או שקית למקרר ל20-30 דקות.

המילוי:
במחבת ווק, מעט שמן ענבים, להשחים את הבצל.
להוסיף את התבלינים ולערבב.
להוסיף את הכרוב והגזר לערבב למשך 3 דקות על אש גבוה.
להוסיף את הסויה ולערבב.
להנמיך אש ולבשל עם כיסוי כ 10 דקות.
עוד 5 דקות עם מכסה פתוח לאיבוד נוזלים .להקפיד לערבב מידי פעם.
לשים בצד להתקרר.





את הגליל אנחנו נפרוס לעיגולים.
ונרדד כל עיגול עם מערוך . למי שיש מכונת פסטה עדיף.
בכל עיגול שנוצר נשים מלית במרכז ונכווץ את הקצוות תוך צביטה של הבצק.



נניח בכלי אידוי.. על נייר אפיה מחורר.עם רווחים כי זה תופח!
את הכלי על סיר מים רותחים כך שלא יהיה מגע במים רק האדים יבשלו את הבצק.
ל 10 דקות.

ישאר לכם מילוי. אני ממליצה להניח מעל כל מה שיצא את המלית .. זה טעים מאוד יחד.



בתיאבון!
רויטל

אין תגובות:

פרסום תגובה