יום שלישי, 10 ביוני 2014

"חומוס" משעועית



כן כן, בלוג חדש.. אבל למה להשאיר את כל הטוב הזה אצלי?
משתפת באהבה!!

בדיאטת הפחמימות הספציפיות גרגרי החומוס אינם מותרים.
לכן חיפשתי לאלתר ממה שמותר ממרח שיתאים..ברשת מצאתי ממרח שעועית לבנה ובכל זאת רציתי שיחווה את חווית החומוס.. שהטעם יזכיר...
אז אלתרתי ומצאתי!

כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה שלם במים
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם האישי
שני שיני שום
חצי-כוס מים קרים
מלח ופלפל
כף שמן זית

אופן ההכנה:
לבשל את השעועית עד לריכוך במים חדשים ונקיים, חשוב לא להוסיף מלח בבישול שתתרכך כראוי.
סדר גודל של שעה
לשים את השעועית בתוך מערבל
מוסיפים את הטחינה ובוחשים במהירות גבוה
מוסיפים את השום הפטרוזיליה הלימון והתבלינים עד למרקם אחיד.
עכשיו מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה עד שמגיעים למרקם הרצוי, יש שאוהבים סמיך יותר או פחות, לפי טעמכם.

מה שנשאר לפרוס בצלחת עם שמן זית ולאכול עם מה שמותר (לא לחם ! לא גלוטן!)
בהמשך אעלה מתכונים לחטיפים שיתאימו לנשנוש עם החומוס הזה.

אז מה היה לנו כאן? טעים בריא ומותר!!

טיפ!!
לבשל כמות כפולה של שעועית ולהקפיא חצי לפעם הבאה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה