יום שלישי, 10 ביוני 2014

אפונה ברוטב עגבניות






המנה הזו גמישה, לאיש שלי אסור לאכול פחמימות כמו תפו"א או אורז אבל למי שמותר זה מעולה יחד.
אז את התפו"א אני מבשלת בנפרד..קוביות קטנות ולילדים אני מצרפת אותם לאפונה. שניהם יחד על אורז לבן.

הנה המתכון לפי דיאטת הפחמימות הספציפיות:

חצי בצל קצוץ
כוס וחצי אפונה קפואה
עגבניה וחצי מגורדת
שן שום אחת
כפית דבש/סילאן
רבע כוס יין אדום יבש
חצי כוס מים (מי שמוסיף תפו"א יצטרך להוסיף מים עד לכיסוי)
תבלינים:
כף פפריקה אדומה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל

(לא לדיאטה הזו, למי שיכול גם תפו"א אחד גדול חתוך לקוביות קטנות.)

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל בשמן הזית על אש נמוכה מכוסה על מנת למנוע את אפקט הטיגון.
בקערה נפרדת על העגבניות המגוררות לשים את כל התבלינים

להוסיף לבצל המוזהב את השום והאפונה לערבב היטב
את העגבניות עם התבלינים  לשפוך גם  לסיר
ואז את כל שאר המרכיבים. (כאן זה הזמן להוסיף למי שיכול תפו"א)
לערבב ולבשל כ20 דקות עד חצי שעה.

בתיאבון!

טיפ!
זוכרים את ה"חומוס" מהפוסט הקודם? אז לפתוח אותו בצלחת ובמרכז לשים את התבשיל הזה.. יוצא יאמי!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה