יום ראשון, 21 בספטמבר 2014

קוביות טופו בממרח קארי וקרם קוקוס



מזה 4 חודשים אני טבעונית.. ונהנית מכל רגע!
 היום הרבה יותר קל להיות טבעונית כי בכל מסעדה שמכבדת את עצמה ואת הלקוחות שלה אפשר למצוא מנות טבעוניות.
בשבוע שעבר ביקרתי במסעדת מינה טומיי בחיפה,
אכלתי שם מנה מעולה שלא יכולתי להוציא מהראש ולכן החלטתי לנסות להגיע לטעמים שלה לבד.

מאחר שהצליח לי כל כך אני משתפת אתכם בשמחה!!

המצרכים:
 2 כפות שמן קוקוס
קופסת קרם קוקוס (17%)
חצי בצל בינוני חתוך לרצועות
6-7 עגבניות שרי שלמות(אני השתמשתי במין תמר)
שני פרוסות חציל ללא הקליפה חתוכים לקוביות
פטריית יער גדולה חתוכה לרצועות
כוס שעועית ירוקה קפואה
פלפל חריף חתוך לרצועות (לאוהבי החריף מאוד)
חבילת טופו חתוכה לקוביות מושרה לחצי שעה לפחות
(סוחטים מנוזלים, חותכים לקוביות ומשרים בכף טריאקי כף סויה ושן שום כתושה)

תבלינים:
כף גדושה ממרח קארי אדום
כפית אבקת קארי
שן שום
2 קוביות כוסברה קפואה או חופן קצוץ דק
כמה טיפות שמן שומשום
מעט ג'ינג'ר

אופן ההכנה:
בווק, מטגנים את הבצל בשמן הקוקוס, להשחמה.
מוסיפים את החציל ושאר הירקות ועל אש גבוהה מערבבים מידי פעם כ 5 דקות.
מוסיפים את הטופו המשרה עם הרוטב השריה,
את ממרח הקארי, והתבלינים, לערבב היטב למספר דקות.
להוסיף את קרם הקוקוס ולבחוש עד לגוון אחיד.
להוסיף את שמן השומשום ולהנמיך אש.
אחרי כ 10 דקות עם כיסוי להגיש עם אורז .
מנה מנצחת ומוצלחת!!
בתיאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה