יום שני, 29 בספטמבר 2014

קציצות עדשים כתומות וכל טוב





את הקציצות האלה ניסיתי להכין מתוך רצון להכניס כמה דברים בריאים שלא בהכרח אני אוהבת כשהם נפרדים.
ניסיתי להכין תערובת שיש בה כל טוב ועדיין איהנה לאכול אותה.
לגבי הכמויות, תזרמו עם האינטואיציה כי לא מדדתי במדויק אבל נתתי הערכה של כמויות.
כמו כן תרגישו חופשי לאלתר עם החומרים, יותר או פחות , להוסיף או להוריד.


מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 פרסות קטנות קצוצות (החלק הלבן)
שמן ענבים או קנולה (כשלוש כפות)
כחצי כוס קמח עדשים / קמח חומוס
כף זרעי פשתן טחונים
כוס עדשים כתומות מושרות כשעה במים
חצי עד שלושת רבעי כוס קינואה מכל סוג (אני השתמשתי במעורבת)
כפית שום כתוש
כף סילאן
מלח ככפית , פלפל
כפית קארי
כפית אבקת כמו עוף (לא חובה)

אופן ההכנה:
לטגן במחבת את הבצל והפרסה בשמן עד להזהבה/השחמה תלוי בטעמכם.
לאחר מכן לסנן את השמן קלות.
במקביל:
בסיר קטן להרתיח מים ולשים את העדשים והקינואה יחד להתבשל על אש נמוכה,
כ 20 דקות או עד לריכוך.
לשים במסננת ולשטוף היטב.
לתת לנוזלים כמה דקות לרדת.

בקערה :
לשים את  הקמח, סילאן , התבלינים, הפשתן, והשום.
להוסיף את הבצל והתערובת של העדשים והקינואה.
לערבב היטב עם הידיים. להוסיף במידת הצורך מלח.
התחושה צריכה להיות מעט דביקה.

לחמם תנור ל 180 מעלות.
בתבנית לשים נייר אפייה
להכין עם הידיים קציצות ולסדר אותם על הנייר.
לאפות כחצי שעה (עד להשחמה קלה)

הקציצות יוצאות קריספיות מבחוץ וטעימות מאוד!!

הערה: ניתן לנסות לטחון הכל יחד למי שלא אוהב את תחושת הגרגירים.

בתיאבון!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה